Blijk van waardering naar werknemers a.d.h.v. presentjes 

De tijd van het jaar met alle verwennerijen is weer aangebroken. Ook op de werkvloer is dit een belangrijk onderdeel. Als werkgever kan het soms lastig zijn een leuk presentje te bedenken maar voor werknemers kan dit enorm waardevol zijn. 

Waarom is het geven van een presentje belangrijk? 

Het geven van een presentje voor sinterklaas of kerst is belangrijker dan je denkt. Het gaat voor de werknemer vaak helemaal niet om de waarde ervan maar meer om het stukje waardering dat ermee getoond wordt. 

Met een cadeautje laat je merken dat je blij bent met de inzet van je werknemers. Om deze reden werkt een persoonlijk cadeautje vaak beter dan een standaard kerstpakket. Laat zien dat er moeite en aandacht in het cadeautje zit, zorg voor een persoonlijke touch. Schrijf voor sinterklaas bijvoorbeeld gedichten voor je werknemers. Is er een werknemer net bevallen? Stuur wat leuks op, laat blijken dat je aan je ze denkt. 

Zie het geven van een presentje als een investering. Door het geven van een presentje kan je je personeel echt motiveren om hard te willen werken. Gemotiveerde maar vooral ook werknemers die zich gewaardeerd voelen zullen ook langer binnen de organisatie blijven. Kortom, presentjes werken ook tegen het verloop van personeel.