Meest uitdagende taken HR

We zien een verschuiving in de arbeidsmarkt: werknemers eisen steeds meer van hun werkgever en dit zie je ook in de manier waarop ze hun loopbaan bepalen. Daarom geven wij deze week meer informatie over één van de belangrijkste uitdagingen voor HR.

Talentmanagement: Maar liefst 1 op de 8 werknemers heeft het gevoel niet genoeg mogelijkheden te krijgen voor persoonlijke ontwikkeling (GoodHabitz, 2022). Dat zijn er dus een heleboel! Voor bijna de helft van de Nederlanders is dit een reden om ontslag te nemen.

Wij zijn op zoek gegaan naar goede oplossingen om deze uitdaging aan te gaan. Een aanbod van verschillende trainingen, leervormen en onderwerpen voor persoonlijke ontwikkeling zou een oplossing kunnen zijn. Op die manier kunnen werknemers zelf kiezen op welk(e) gebied(en) ze zich willen ontwikkelen of moeten groeien.

Mocht dit op orde zijn, vergeet dan niet dat het cruciaal is om: voortdurend te blijven communiceren over het opleidingsaanbod. Uit onderzoek blijkt namelijk een verschil tussen hoe werkgevers hun aanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden ervaren en hoe hun werknemers dit ervaren (71 versus 61%).

Op welke manier willen werknemers zich eigenlijk ontwikkelen? Van de respondenten geeft 39% aan dat zij klassikaal leren prettig vinden. Leren in de praktijk springt erboven uit (55%). 42% van de respondenten leert graag door een combinatie van online en offline leren. Als laatste leert 39% van de Nederlandse werknemers graag d.m.v. online training.

Zorg dus voor een aanbod van verschillende trainingen, leervormen en onderwerpen voor persoonlijke ontwikkeling. Jouw opleidingsaanbod top of mind houden bij je personeel is de sleutel tot het verbeteren van hun betrokkenheid. Maar liefst 55% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan leren in de praktijk.