Voordelen van Corona

Je zou het niet zeggen, maar er zijn ook voordelen die het Corona virus met zich mee heeft gebracht. Positiviteit is belangrijk, dus laten we ook proberen om te kijken naar de positieve gevolgen van Corona. Hierbij een aantal op een rijtje.

Minder files

We moeten allemaal zoveel mogelijk thuisblijven en vanuit huis werken. Dit heeft tot gevolg dat mensen zich veel minder verplaatsen via o.a. de auto. Het voordeel: minder files! Het aantal files is drastisch verminderd. Er zijn minder mensen die met een hoge bloeddruk achter het stuur zitten. Minder mensen die hun tijd verdoen met stilstaan op de (snel)weg. Hierdoor ook minder aanrijdingen en ongelukken.

Beter klimaat

Ook het klimaat mag blij zijn met Corona. Doordat we minder autorijden hebben we minder files en is er dus minder CO2 uitstoot. Een verbetering voor de wereld!

Meer geld

Zowel werkgever als werknemer geven minder geld uit. We kunnen niet of beperkt uit eten. Borrels, zakelijke lunches en teamuitjes worden uitgesteld of digitaal verzorgd. We hebben minder reiskosten, nauwelijks parkeerkosten en minder risico op boetes. Dit scheelt enorm in de kosten!

Schoner huis

Veel mensen hebben nu meer tijd voor het huishouden. Er zijn genoeg medewerkers die productiever en effectiever werken in een schonere omgeving!

Minder verplichtingen

Door alle Corona maatregelen hoef je niet verplicht verjaardagen en feestjes af te gaan waar je eigenlijk geen zin in hebt. Dus de verjaardag van de tante van je partner die aan de andere kant van het land woont, die kun je zonder pardon afzeggen. Mensen die gelukkig in hun vel zitten, zijn ook weer productiever!